logo.png

Fietsencentrum Mobiel verhuurt fietsen aan individuen, groepen, bedrijven en organisaties. Je vindt er ook tweedehands en nieuwe fietsen, fietskaarten en accessoires.

Fietsrijlessen Harelbeke

Voor wie

Onze fietsrijlessen, staan open voor iedereen die weinig of geen fietservaring heeft.

Doel

De bedoeling van deze fietscursussen is om stapsgewijs de vaardigheden van het fietsen aan te leren zodat zij voortaan zelfstandig door het leven kunnen fietsen.

Aanpak

We starten met evenwichtsoefeningen op aangepaste fietsen en in een rustige verkeersvrije omgeving. Geleidelijk aan gaan we over naar fietsen in het echte verkeer. Naargelang het niveau van de groep besteden we ook aandacht aan de verkeerscode en kleine herstellingen.

Data

De lessen gaan telkens door van 13u30 tot 15u00 op volgende dagen:

23/926/927/930/91/103/104/107/108/1010/10

Prijs

Standaard tarief: 25 euro

MIA-tarief: 5 euro

Fietsbrevet

Op het einde van de lessen worden de cursisten geëvalueerd. Wie in staat is om zelfstandig te fietsen door het verkeer ontvangt een fietsbrevet geslaagd. Wie nog wat oefening nodig heeft ontvangt een fietsbrevet niet geslaagd en kan hiermee een tweede keer gratis deelnemen aan een cursus in Harelbeke of Kortrijk.

Locatie

Parking Sporthal De Dageraad

Stasegemsesteenweg 21 te Harelbeke

Sportdienst-2_klaas2015.jpg

Inschrijven

Om in te schrijven dien je een formulier in te vullen. Dit kan:

Woon je in Kuurne, maar wil je les volgen in Harelbeke? Neem dan contact op met Chloë Vanherweghe: Chloe.Vanherweghe@sociaalhuiskuurne.be