Studentenfietsen

De meest efficiënte manier om je als student (van VIVES, Howest, UGent Campus Kortrijk of Kulak) in Kortrijk te verplaatsen is per fiets!

Wie kan een studentenfiets huren?
 

In samenwerking met de studentenvoorzieningen en Stad Kortrijk biedt Mobiel alle studenten die in Kortrijk komen verder studeren aan VIVES, HOWEST, Ugent Campus Kortrijk en KULAK de kans om een kwaliteitsvolle studentenfiets te huren aan heel redelijke huurprijzen.

Welke fietsen kan ik huren?
 

De gele fietsen die je in Kortrijk ziet rondrijden zijn de studentenfietsen van Mobiel.

Deze fietsen zijn van een kwaliteitsvol fietsenmerk en bevinden zich in zeer goede staat bij aanvang van het contract. De fietsen zijn uitgerust met 6 of 7 versnellingen en voorzien van twee degelijke sloten, nl. een wielslot en een ketting waar je de fiets overal mee kan aan vastmaken.

Om de veiligheid van de student en de levensduur van de fietsen te garanderen, wordt van de student verwacht om om de 3 maanden met de fiets langs te komen voor een gratis onderhoudsbeurt. Wie dat wenst kan ook een fietsdiefstalverzekering (meer info verder) erbij nemen.

23738007_10212424222815392_1812247646782634818_o.jpg

Wat moet je doen om een studentenfiets te huren?
 

Gewoon even langskomen bij Mobiel gelegen aan de achterzijde van het station van Kortrijk met je identiteitskaart én studentenkaart op zak!

Het is ook mogelijk om via onze website een fiets te reserveren. U vult hiervoor dit formulier in.

We kiezen een fiets uit en maken een verhuurovereenkomst op. De huurprijs en waarborg dien je onmiddellijk te betalen (bancontact mogelijk).

Wat kost een studentenfiets?
 

€ 5,00 per maand

€ 50,00 waarborg,
€ 5,00 administratieve kost als je je contract wilt verlengen,

€ 7,50 per gemiste onderhoudsbeurt,
€ 7,50 indien de fiets tot 7 kalenderdagen te laat binnengebracht wordt,
€ 15,00 bij het te laat terugbrengen vanaf 7 dagen tot 1 maand.

Kan ik mijn studentenfiets verzekeren tegen diefstal?
 

Dat kan!

Voor € 17,00 (bij huurcontract tot 3 maanden) of € 23,00 (bij huurcontract vanaf 4 maanden tot einde contract) kan je je huurfiets laten verzekeren tegen fietsdiefstal.

Wanneer je slachtoffer bent geworden van fietsdiefstal en je je fietssleutel kan voorleggen, betaal je slechts € 125 franchise in plaats van de volledige verlieswaarde (tot €500) van je huurfiets.

Indien de gestolen fiets niet gesloten was, vervalt deze garantie echter en moet de originele verlieswaarde betaald worden.

Bij de opmaak van je contract kan je kiezen of je de diefstalverzekering erbij wilt nemen. Je kan ook achteraf steeds de verzekering erbij nemen, op voorwaarde dat je dan je huurfiets kan tonen.

Belangrijke informatie:

  • Studentenfietsen worden per maand verhuurd. Er worden dus geen contracten voor enkele dagen of weken opgemaakt.
  • Wil je zeker zijn dat je volgend jaar bij het begin van het academiejaar een studentenfiets hebt, kom je fiets dan al vanaf halverwege september huren.
  • Vermijd de drukke periodes om een fiets te komen huren en terug te brengen. Bij het begin van het academie jaar is het aanschuiven tijdens de laatste dagen voor het nieuwe academiejaar en de eerste lesdagen. Op het einde van het schooljaar is het logischerwijs druk op de laatste examendagen en op de dagen van de proclamaties.
  • U krijgt bij het begin van de huurtermijn een degelijke fiets; wij verwachten die aan het einde van de rit in goede staat terug.
  • Wij nemen de slijtagedefecten aan onze fietsen voor onze rekening. Schade die u veroorzaakt hebt of door derden is voor uw rekening. De herstelling van een lekke band is dus voor u, het afstellen van de remmen is voor ons.
  • Wanneer schade aan de fiets niet binnen 24 uur kan hersteld worden, dan kan je tijdelijk beschikken over een vervangfiets.
  • Wie zijn fiets gestolen is moet onmiddellijk aangifte doen en moet binnen de maand de verlieswaarde van de fiets betalen.
  • Er is een apart verhuurreglement voor studenten! Informeer je goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!